photo_style_two

Poëzie


DICHTER

Anne Wuyts (11-2-56) is moraalfilosoof, levensconsulent, docent, dichter, kunstschilder en schrijver. Ze heeft een praktijk als psychotherapeut sinds 1988 en fungeert als docent in communicatie en leiderschap in bedrijven, sinds 1993. In haar schrijfsels deelt ze haar belevenissen op haar soms moeilijke weg naar autonomie. Het uiteindelijke resultaat is haar eerste boek over kwantum transactionele analyse en spiritualiteit (2013). Zeven jaar eerder begon ze te dichten om aldus haar eigen soms moeilijke processen te verwerken. De weg naar autonomie loopt niet altijd over rozen, integendeel. Ze schreef zeven dichtbundels. Als je op de bundel klikt kan je hem in je mandje leggen. De prijzen liggen om en nabij de 10 €

Dichtbundel 1: Vrouw – Rouw – Integratie – Individuatie

ISBN: 9789082037807

gaat over het afscheid van haar doodgeboren zoontje. Bovendien start ze het verwerkingsproces rond een onbeantwoorde liefde, in een slopende aan – uit relatie. In dit proces zal ze ontdekken wat eigenliefde en eigenwaarde betekenen. In dit rouwen leert ze ook om haar angsten te hanteren en om angst te transformeren naar (zelf) vertrouwen.

Dichtbundel 2: Transformatie – Sublimatie – Creatie

ISBN: 9789082037807

gaat over  het verlies van een collega en vriend die ze beweent. Verder zingt ze over haar pelgrimstocht naar de Compostella. Ze verhaalt over haar minnaar en tweelingziel en neemt afscheid van de vervlogen illusies. Ze schrijft een ode aan de elementalen en ze speelt met haar kleinkind. Dan komt het gevecht met de innerlijke stier, die ze temt en berijdt. In deze bundel vraagt ze aan het Veld de tantrische relatie waar ze naar verlangt.

Dichtbundel 3: Bruggen tussen parallelle werelden

ISBN: 9789082037814

gaat over het ontdekken van haar oude gedichtenboek die bol staat van puberale pareltjes en weltschmerz poëzie. Deze gedichten, die geschreven werden in de jaren zeventig, worden verwerkt in gedichten van nu. In de periode van Pinksteren 2007 worden negen gedichten geschreven waarin het oude verdriet wordt geduid, de jonge dichteres wordt geadopteerd door de oude kunstenares en de bruggen tussen heden en verleden worden gebouwd.

Dichtbundel 4: Meditatie – Visualisatie -Ascentie

ISBN: 9789082037838

gaat over haar vlucht in spirituele fantasieën, fantastische imaginaties, meditatieve inspiraties en speelse intuïties. Er wordt een wondere wereld gecreëerd met engelen, gidsen, eenhoorns en piramides. De aarde danst naar de vijfde dimensie op de zevende symfonie van Beethoven. Een spirituele ervaring met haar heler wordt bezongen. Maar ze blijft smokkelen tussen negatie en separatie, terwijl ze vlucht in pseudo-spiritualiteit.

Dichtbundel 5: Missie – Visie – Manifestatie

ISBN: 9789082037845

gaat over haar tocht door de onderste krochten van de hel. Ze baggert  door de woestijn en zwemt door de poelen des verderfs. Het ultieme (zelf) verraad laat haar zakken tot onder de onderste bodem en toch blijft ze smokkelen tussen symbiose en separatie. In dit proces bouwt ze kracht op en geneest ze haar vegetatief systeem.

Dichtbundel 6: Incarnatie – Dissociatie – Oriëntatie

ISBN: 9789082037852.

Het ergste is voorbij. De separatie is uiteindelijk voltooid. Ze is niet langer verslaafd aan de man aan wie ze zich heeft gelaafd. En deze keer is het geen illusie. De nieuwe, lang verwachte en verlangde tantrische relatie dient zich aan. De gedichten worden licht en vrolijk en krijgen een nieuwe spirituele dimensie. Spiritualiteit is niet langer een vlucht en wordt een innige liefdevolle belevenis.

Dichtbundel 7: Socialisatie – Tantrische relatie

ISBN: 9789082037869

Ze bezingt de verworven vrijheid. De klimtocht naar boven begint. Het licht schijnt in al zijn hevigheid. Ze kan werken met het inspirerende en liefdevolle Veld. Ze staat in haar creatie kracht en ontwikkelt haar vrouwelijke kern kracht aan de zijde van haar man. Deze bundel bevat onder andere pittige huwelijksgeloften. Het gaat over het alchymisch huwelijk met het al, waarin de autonomie en het “ik” behouden blijven.

Reacties uitgeschakeld voor Poëzie

© 2019 | Anne | Mgr. Scheppersstraat 14, 2800 Mechelen | 0489 129 924 | [email protected]